Meet Instructies

Gordijnen op rails

Breedte
Meet de totale breedte van de rails van b.v. muur tot muur (A) of meet de breedte van het totale raam en tel daar voor zowel links als rechts 20 cm. bij op (B). Wanneer er maar aan één kant een muur is, neem dan de breedte aan de andere kant iets ruimer b.v. 25 cm. zodat het geopende gordijn niet teveel voor het glas komt te hangen (C).

Foto
Hoogte

Indien de rails vanuit het plafond gehangen wordt moet de hoogte van het plafond tot de vloer gemeten worden en trek daar dan 2 cm. vanaf (D).
Als de hoogte korter moet zijn b.v. tot op de vensterbank, trek er dan 1 cm. vanaf (E).

Foto

Als de rails boven het raam komt te hangen dan meet u vanaf de bovenkant van de rails tot de hoogte die je wilt hebben (F).
Als er bochten in de rails zitten dan moeten die mee gemeten worden.

Foto

Gordijnen op roede

Breedte
Meet de totale breedte van de roede van b.v. muur tot muur (A) of meet de breedte van het totale raam en tel daar voor zowel links als rechts 20 cm. bij op (B). Wanneer er maar aan één kant een muur is, neem dan de breedte aan de andere kant iets ruimer b.v. 25 cm. zodat het geopende gordijn niet teveel voor het glas komt te hangen (C).

Foto
Hoogte

Meet vanaf de bovenkant van de roede als er ringen in de gordijnen moeten worden ingeslagen. Tot op de grond gemeten min 2 cm. (D). Als het gordijn op de vensterbank moet hangen trek dan 1 cm. van de hoogte af (E).
Als het gordijn met haken en plooien aan de roede wordt gehangen dan meet u vanaf de onderkant van de roede (F).

Foto

Een gordijn kan uit meerdere delen bestaan. In de optie kunt u kiezen uit een stel (gordijn rechts en gordijn links) of uit één stuk.
Indien u meerdere delen wilt dan kunt dat als aantal stuks doorgeven, b.v. 4 stukken van dezelfde maat.
Als het stukken van verschillende maten zijn kies er dan voor om de maat per stuk door te geven.

Foto

BELANGRIJK!

Het opmeten van gordijnen met waveplooien
Bij de gordijnen met waveplooien komt het gordijn altijd onder de rail te hangen. Daarom moet u de breedte van de bestaande rail meten. U kunt ook de ruimte tussen de muren meten. Voor de hoogte van het gordijn meet u van onderzijde van de rail tot de vloer en trek van deze maat 2 cm af. Dit is dan de maat van het gordijn dat u gaat bestellen. Het gordijn loopt nu vrij van de rail en hangt een klein stukje boven de vloer.
Kies voor een mooie railroede zodat uw wave-gordijnen beter tot hun recht komen. Om wave-geplooide gordijnen te bedienen moet u altijd gebruik maken van de glijders op koord. 

Het opmeten van gordijnen met een retourplooi (plooi met terugslag) Bij de gordijnen met een retourplooi komt het gordijn altijd onder de rails te hangen. Meet van de onderzijde van de rails tot de vloer en trek daar 2 cm. af. Dat is dan de hoogtemaat van de gordijnen die u gaat bestellen. Bij een retourplooi wordt automatisch 10% extra breedte geteld om het gordijn goed te laten sluiten.

 

 

Foto

Denk erom dat u nauwkeurig de juiste maten invult voordat u de bestelling via onze website verstuurt. Als u uw gordijnen optimaal wilt laten passen hebben wij de juiste afmetingen van u nodig. Omdat u ons de afmeting verstrekt neemt u de volledige verantwoording voor de afgewerkte maat van uw gordijnen.
Wanneer u nog vragen hebt over het bestellen of over de bovenstaande meetinstructies dan kunt u ons altijd bellen op nummer 085-2220313 of stuur uw vraag naar info@kunstvanwonen.nl.